Traduceri limba chineză

Limba chineză este unica și fascinanta în lumea lingvisticii. Ea deține titlul de a fi limba cea mai utilizata pe scară largă în lume, cu o cincime din populația globului ce vorbește limba chineză ca limba maternă. Acesta este vorbită în numeroase regiuni din Asia, pe langa alte regiuni ale lumii, unde exista comunitati chinezesti. Această cifră este prognozata să crească în anii următori.

În contrast cu alte limbi, chineza are un nivel de complexitate care vine de la faptul că există mai multe dialecte in forma vorbita și două seturi de alfabete pentru forma scrisa a limbii.

Spre deosebire de cele mai multe limbi scrise, chineză scrisa nu se bazează pe un sistem alfabetic. Dacă deschideți un ziar chinez sau o carte, veți vedea o gamă largă de simboluri complicate și decorative. Fiecare simbol spune propria poveste, prin transmiterea unui singur concept și sunet. Atunci când sunt puse împreună pe o pagină, simbolurile sunt ca note pe o foaie de muzică: în diferite combinații, simbolurile pot crea o varietate de sensuri și stari de spirit diferite. Aceste simboluri sunt cunoscute ca personajele in sistemul chinez de scris, existand, cu aproximatie, peste 80.000 .

Sistemul de scris poate fi împărțită în două forme: tradițională și simplificată. Chineza traditionala este forma originală a limbii scrise. Chineză simplificată este forma modernă a sistemului de scris și este caracterizat ca având mai puține lovituri de stilou pe caracter decât un caracter chinezesc tradițional, ceea ce face chineză simplificată mai simplu de citit si de scris. Ambele forme sunt folosite în diferite grade de regularitate în diferite regiuni de limbă chineză. Chineza simplificată a fost adoptată în școli in Singapore în 1969, și în China continentală în 1956.

Există numeroase dialecte chineze, precum și mai multe regiuni de vorbitori pentru fiecare dialect. Cele mai populare dialecte ale limbii chineze sunt: mandarina, cantoneza, Xiang ( Hunanese), Wu ( Shanghaiese), Min ( Fujian, Hokkien, din Taiwan ), Hakka și Gan. Mandarina este dialectul cel mai utilizat pe scară largă, și este considerat „limbajul comun”. Mulți chinezi vorbesc Mandarina, în plus față de dialectul lor local. În timpul vacanta in Taipei, am observat ca mai multi cetățeni vorbesc fluent în Hokkien (limba taiwaneză) și cunosc destul de bine, dacă nu sunt chiar absolut fluenti în vorbește mandarină.

Chineză este, de asemenea, un limbaj tonal, sensul unui cuvânt se modifică în funcție de tonul folosit.

Primul pas important pentru a furniza servicii de traducere chineză este de a lucra îndeaproape cu clientul pentru a determina piața sa ținta, după care puteți identifica forma scrisă corespunzătoare pentru un document scris/tipărit. Pe de altă parte, pentru serviciile de interpretare, aveți nevoie sa determinati dialectul corespunzătoar pentru a comunica eficient cu publicul chinez.